Dirbtiniai dešrų ir dešrelių apvalkalai
Barjeriniai dešrų apvalkalai
„Atlantis-Pak“ gamybos barjeriniai dešrų apvalkalai pasižymi sudėtinga daugiasluoksne struktūra. Unikali į barjerinių apvalkalų sudėtį įeinančių polimerų kombinacija užtikrina eilę privalumų, tokių kaip mechaninis atsparumas, didelis elastingumas ir kiti.
Mechaninis apvalkalų atsparumas leidžia formuoti batonus naudojant didelio našumo automatinius ir pusiau automatinius klipsatorius, dirbančius dideliu formavimo greičiu.
Mažą deguonies ir vandens garų pralaidumą užtikrina kruopščiai parinkta polimerų kombinacija ir tai garantuoja:
- ilgą dešrų produkcijos galiojimo laiką;
- nėra netekimų mėsos ir dešros gaminių terminio apdorojimo ir laikymo metu;
- mikrobiologinis produktų stabilumas galiojimo metu;
- stabdomi oksidavimosi procesai, dėl kurių riebalai pasidaro kartūs ir pakinta mėsos produkto natūrali spalva;
- puikus paruoštos produkcijos prekinis vaizdas (nėra „susiraukšlėjimo“) per visą tinkamumo vartoti laiką.
Fiziologinis saugumas – apvalkalas mikrobiologiškai negenda, nes apvalkalų gamybai naudojami polimerai inertiški veikiant bakterijoms ir pelėsiniams grybeliams. Dėl to palengvėja apvalkalo galiojimo sąlygos ir gerėja kaip paties apvalkalo, taip ir paruošto gaminio higieninės charakteristikos.
Pakuotės dešrelėms ir sardelėms
Didelis terminis dešrelių ir sardelių apvalkalų gamyboje naudojamų polimerų atsparumas žymiai praplečia apvalkalo naudojimo temperatūrinį diapazoną, lyginant su baltyminiais ir celiulioziniais apvalkalais.
Didelis mechaninis dešrelių ir sardelių apvalkalų atsparumas leidžia formuoti gaminius skirtingo formavimo tipo įrenginiais, užtikrinant didelį gamybos greitį ir perpildymo galimybę nominalaus kalibro atžvilgiu. Apvalkalo kalibro stabilumas užtikrina stabilų užpildymą šiuolaikinėse didelio greičio linijose ir užpildymo švirkštuose su persukimo įrenginiu.
Mikrobiologinis atsparumas. Dešrelių ir sardelių apvalkalų gamybai naudojami polimerai inertiški veikiant bakterijoms ir pelėsiniams grybeliams. Dėl to gerėja kaip paties apvalkalo, taip ir paruošto gaminio higieninės charakteristikos.
Pralaidūs dešrų apvalkalai
Didelis mechaninis pralaidžių dešros apvalkalų atsparumas leidžia formuoti batonus ne tik rišant rankiniu būdu, bet ir naudojant didelio našumo automatinius ir pusiau automatinius klipsatorius, užtikrinant gamybos greitį ir stabilias produktų formas.
Mikrobiologinis atsparumas: pralaidžių dešros apvalkalų gamybai naudojami polimerai inertiški veikiant bakterijoms ir pelėsiniams grybeliams. Dėl to gerėja kaip paties apvalkalo, taip ir paruošto gaminio higieninės charakteristikos.
Didelis terminis atsparumas pralaidžių dešros apvalkalų gamyboje naudojamų polimerų žymiai praplečia apvalkalo naudojimo temperatūrinį diapazoną, lyginant su kitais dirbtiniais ir natūraliais apvalkalais. Apvalkalas atsparus ne tik aukštai rūkymo temperatūrai (iki 80-85ºC), bet ir ilgam jos poveikiui.
Aukštos barjerinės savybės deguoniui lyginant su baltyminiais ir viskoze armuotais apvalkalais sąlygoja tokius privalumus:
- sumažėja oksidavimosi procesai, taip pat ir lašinių kartumo susidarymas;
- paruoštame produkte individualus prieskonių aromatas išsilaiko visą tinkamą vartoti laiką.
Pralaidūs apvalkalai gali būti naudojami automatinėje ir pusiau automatinėje įrangoje.
Dūmams pralaidūs apvalkalai leidžia produktus kepinti ir rūkyti, tai suteikia gaminiams malonų specifinį skonį ir rūkymo aromatą, padeda po apvalkalu susiformuoti koaguliuotai baltyminei žievelei ir žvilgančiam produkto paviršiui.