Funkciniai priedai
MAISTO PRIEDAI BE E Nr.
AUGALINĖS KILMĖS KONSERVANTAS rekomenduojamas:
- mėsos produktų (žalios mėsos, mėsos pusfabrikačių, dešrų ir dešrelių)
- žuvies
- padažų
- duonos kepinių gamybai
Naudojimo privalumas
- natūralus produktas, ženklinamas “natūrali kvapioji medžiaga” arba “prieskonių ekstraktas”
- be E Nr.
- be alergenų
- slopina bakterijų, mieių ir pelėsio dauginimąsi; prailgina produktų realizacijos trukmę nuo 2 iki 30 dienų.
Dozavimas: 1-2% nuo produkto žaliavos.
NATŪRALUS INJEKTAVIMO PRIEDAS naudojamas mėsos ir žuvies produktų gamyboje (atlieka fosfatų funkciją).
Naudojimo privalumas
- ”švari etiketė” (ženklinamas “kvapioji medžiaga”)
- neįtakoja galutinio produkto skonio ir spalvos, priešingai, išryškina natūralų šviežumo skonį
- nereikalauja didelių energetinių sąnaudų; pakanka vieno masažavimo proceso ( 0,5-1 val.)
- patiriami mažesni išeigų nuostoliai terminio proceso metu (kepant, verdant, užšaldant).
Dozavimas: 1% nuo produkto žaliavos.
Gamintojas turi FSSC certifikatą
MODIFIKUOTAS KRAKMOLAS
Skirtingų savybių modifikuotas krakmolas naudojamas įvairiausių maisto produktų gamyboje. Dėka funkcinių krakmolo savybių (atsparumo mechaniniam, terminiam, užšaldymo/atšildymo, ph poveikiui ) užtikrinama stabili gaminamų produktų kokybė. Pritaikant pakeistų savybių krakmolą
- duonos kepinių (ColdSwell serijos produktai)
- sūrių, sūrio produktų (CheeseMaker serijos produktai)
- majonezo, padažų, sriubų (ColdSwell, Emulsiform, Adamyl serijos produktai)
- konditerijos (Gelamyl serijos produktai)
- mėsos produktų (Amylacetate, X-Amylo serijos produktai) gamyboje
galima sukurti daug naujų, specifinių maisto produktų.
Gamintojas turi BRC certifikatą
FUNKCINIAI AUGALINIAI PRIEDAI / ŽALIAVOS
BULVIŲ DRIBSNIAI IR GRANULĖS. BULVIŲ SKAIDULOS
Įvairaus dydžio dribsniai ir granulės rekomenduojamos
- sriubų, košių
- sausų pusryčių
- mėsos ir žuvies
- duonos kepinių gamyboje
Gamintojas turi BRC certifikatą
ŽIRNIŲ MILTAI (FUNKCIOANALŪS) pagaminti naudojant mikro smulkinimą, ekstruziją
- turi geras tirštinimo ir stabilizavimo savybes, analogiškas sojos izoliato baltymams
- neturi gliuteno
- neturi būdingo žirniams saldumo
- naudojami dešrų, žuvies pirštelių, sriubų, kepinių gamyboje
Dozavimas 1-3%.
Yra Halal, Kosher sertifikatai
RYŽIŲ MILTAI (FUNKCIONALŪS)
- suteikia geras skonines savybes;
- užtikrina smulkintos mėsos, paukštienos, žuvies produktų sultingumą
- užtikrina stabilią struktūrą (formavimo, kepimo, virmo metu)
Dozavimas 1-3%.
Gamintojas turi FSSC certifikatą
KVAPIOSIOS MEDŽIAGOS
Vanilės, citrusinių vaisių, šokolado, riešutų, prieskoninių žolelių, saldumo, sūrumo skonį išreiškiančios kvapiosios medžiagos:
- koncentruotos
- mažo dozavimo
- natūralios ir identiškos natūralioms
- stabilios terminiams procesams ir ph terpei
Kvapiosios medžiagos yra pritaikytos atskirai ledų ir pieno produktų, gėrimų, konditerijos, mėsos, žuvies pramonei.
Gamintojas turi FSSC certifikatą
MAISTINIAI DAŽIKLIAI
Augalinės kilmės maistiniai dažikliai ir jų ekstraktai skirstomi pagal gaminamų maisto produktų gamybos procesų ypatumus:
- tirpūs vandenyje ar riebaluose
- stabilūs tam tikrai ph aplinkai
- atsparūs šviesai
- atsparūs aukštoms temperatūroms
Gamintojas turi FSSC certifikatą
KRAKMOLAS
- Kukurūzų
- Žirnių
- Bulvių
- Natūralus bulvių krakmolas farmacijos pramonei
- Natūralus bulvių krakmolas, brinkstantis šaltu būdu (1:10-20)